Om våre lokallag og treffsteder
Hva vil det si å være med i et lokallag hos Mental Helse Ungdom? Et lokallag kan beskrives (og beskrives av mange) som en stor sosial gjeng. Det er derfor viktig at treffstedet er åpent og trygt for alle. Lokallaget skal være et sted som en vil komme tilbake til, og et sted andre folk synes ser superhyggelig ut.
Medlemmer kan være aktive i et lokallag
Å være medlem i Mental Helse Ungdom gir deg muligheten til å være aktiv i et lokallag. Om du er aktiv i et MHU-lokallag, deltar du på sosiale og inkluderende arrangementer og aktiviteter i regi av lokallaget.
Hvis du i tillegg er medlem av Mental Helse Ungdom, og har betalt medlemskontingenten på 60 kr har du stemmerett under årsmøtet. Da kan du stemme over saker som er aktuelle for hvordan lokallaget skal styres det neste året, og du kan selv bli valgt inn i lokallagets styre.
Hvem har ansvaret i et lokallag?
Lokallagsstyret har hovedansvaret i lokallaget og de trenger derfor å holde jevnlige møter. Flere lokallag jobber med lokalpolitiske saker, som de velger helt selv, og alle lokallag har et treffsted. Treffstedet er lokallagets møtested, hvor de fleste sosiale arrangementene blir holdt. Det er styret som har ansvaret for at det arrangeres treffsteder, men medlemmer utenfor styret kan også få ansvar for treffsted eller arrangementer, hvis de ønsker det.
Lokallagsstyre
For at lokallaget skal kunne fungere må alle MHU-lokallag ha et lokallagsstyre med en leder, en kasserer (økonomiansvarlig) og et eller flere styremedlemmer. Disse har ansvar for å kalle inn til møter, holde orden på økonomien og generelt holde aktiviteten i lokallaget på topp!