Klatreveggen

Sliter du med vanskelige tanker, nedstemthet, ensomhet, konflikter hjemme eller er ofte bekymret? Da kan klatring være noe for deg!

29.okt   |   Prosjekt

Vi søker unge mennesker i alderen 16-25 år med noen form for psykiske helseplager til å delta i prosjektet “Klatreveggen”. Prosjektet ønsker å undersøke hvilke effekter klatring som aktivitetsform har på den psykiske helsen. Du trenger ikke å ha klatret før, og deltagelse er gratis.

Hvorfor klatring?

Klatring er en god fysisk og mental treningsform, som passer alle! Blant mange positive effekter styrker klatring kjernemuskulatur, overkropp og grepsstyrke, samt balanse, smidighet og utholdenhet. I tillegg må man fokusere og være i nuet, løse problemer underveis og holde hodet kaldt. Klatring gir mestring, overskudd og bedre selvfølelse. I tillegg er det veldig sosialt!

Hva innebærer deltagelse?

Deltagerne som blir med i prosjektet skal under veiledning av prosjektkoordinator og sertifiserte instruktører klatre hver uke i fire måneder ved Oslo Klatresenter. Påmeldingen for neste runde er åpen, og vi håper på oppstart februar 2021. Endringer kan skje grunnet smittevernhensyn. Før dette gjennomføres en kartleggingsprosess som inkluderer spørreskjema og en intervjuundersøkelse for å kartlegge vilje og evne til fysisk aktivitet i hverdagen.

Effekten av prosjektet bidrar til viktig forskning innen psykisk helsearbeid. Det er frivillig å delta og mulig å trekke seg når som helst.

Jeg vil delta!

Har du lyst til å høre mer om prosjektet, lurer på om du er i målgruppen eller vil melde deg som deltager?

Påmeldingsskjema finner du her

Lurer du på noe? Send en mail til marit.vadet@mhu.no

Mer om prosjektet