En som lytter – Kosthold

En Som Lytter – kosthold er et tredelt prosjekt. Vi skal opprette en chat for kostholdsrelaterte spørsmål, tilby en-til-en kostholdsveiledning og spre kostholdsinformasjon du kan stole på.

26.mar   |   Prosjekt

Mitt forhold til mat er komplisert. Mat er min beste venn og min verste fiende. Jeg har dårlig kosthold, til tross for at jeg har forsøkt å endre meg flere ganger før. Dette gir meg dårlig samvittighet. Jeg er ofte lei meg og har veldig dårlig selvtillit. Mye fordi jeg veier langt mer enn jeg burde. Det er ekstra skamfullt når jeg i mange settinger vet hva som må gjøres, men ikke klarer det. Jeg ønsker mer enn noe å få hjelp til dette.

Kvinne, 28 år

Dette gjelder dessverre ikke bare for denne unge kvinnen. Mat kan være komplisert og vanskelig. Spesielt når det spres masse dietter, meninger råd og tips om hva du bør og ikke bør spise på nett og i sosiale medier. Så mange som en av fem i Norge syns det er vanskelig å vite hva som er sunt og usunt, og like mange kjenner på skam i forbindelse med måltider (1). Dette ønsker vi i Mental Helse Ungdom å gjøre noe med.

Det er på tide at vi tar matgleden tilbake!

Følg oss på Instagram

Matglede og kostholdsinformasjon er stikkord for Instagramkontoen til prosjektet. Her skal vi snakke om tanker og følelser rundt mat, spre enkle og digge oppskrifter og komme med kostholdsinformasjon du kan stole på. Alt som postes her er kvalitetssikret av klinisk ernæringsfysiolog.

Følg oss på kontoen @Sunnhjernemat!

Chat med oss om mat, kosthold og ernæring

Er det farlig å drikke lettbrus? Blir jeg tykk av å spise kveldsmat? Og bør jeg egentlig faste? I mai 2021 lanserer Mental Helse Ungdom en egen chat for nettopp disse spørsmålene. Her kan du få troverdige svar på alt du måtte lure på rundt mat, kosthold og ernæring. Chatten betjenes av frivillige som har studert ernæring i minst to år.

Kostholdsveiledning

Det er ikke tvil om at kosthold og psykisk helse henger tett sammen. I En Som Lytter – kosthold tilbyr vi en-til-en kostholdsveiledning til deg mellom 13-30 år som opplever at kosthold og psykisk helse er utfordrende. Timene foregår over nett eller ved fysisk oppmøte på Mental Helse Ungdom sine kontorer i Oslo sentrum (Dronningens gate 17).

Kilder: 1: Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) – landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat i november 2018. Upubliserte data.

Kontakt angående dette prosjektet:

Beate Anstensrud

Prosjektkoordinator

E-post: beate.anstensrud@mhu.no

Telefon: 452 69 425