Kan snart hjelpe enda flere unge!
Mental Helse Ungdom kan hjelpe enda flere unge takket være flere midler fra staten, men veien er fortsatt lang til å kunne dekke behovet.Mental Helse Ungdom øker sin evne til å hjelpe barn og unge med psykiske problemer takket være en økning i tilskudd fra staten. Mental Helse Ungdoms hjelpechat har vært drevet med støtte fra Circle K og faste givere, før staten ble med på spleiselaget.
Tidligere har Mental Helse Ungdom ikke mottatt støtte fra statsbudsjettet, men den nye søknadsbaserte ordningen gjør at organisasjonen nå kan konkurrere på lik linje med andre organisasjoner. Dette har resultert i en økning i tilskudd fra staten som vil hjelpe Mental Helse Ungdom til å utvide og styrke Hjelpechatten.
Circle K har vært en av de største bidragsyterne til Hjelpechatten siden starten og har gitt mer enn 1 million kroner hvert år for å sørge for at noen svarer på meldingene ikke en gang mamma får. Med økningen i tilskudd fra staten, vil Mental Helse Ungdom nå kunne fortsette å tilby denne viktige tjenesten til enda flere unge mennesker som trenger hjelp.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Generalsekretær Adrian Tollefsen (bildet) er glad for økningen i tilbudet Mental Helse Ungdom kan gi til de som trenger det mest. Foto: Kristoffer Sandven.
– Vi er utrolig glade for den økningen i tilskudd fra staten som vi har fått. Å få en økning på 250% betyr at vi nå kan styrke og utvide chatten vår, slik at vi kan hjelpe enda flere unge mennesker. Vi er takknemlige for at myndighetene ser verdien i det arbeidet vi gjør for å bedre psykisk helse blant barn og unge, og vi lover å fortsette å jobbe hardt for å gjøre en forskjell i livene til de som trenger det mest, sier generalsekretær Adrian Tollefsen.
Døgnåpen til neste år
Selv om Mental Helse Ungdom nå har fått økt støtte fra staten, er jobben langt fra over, i følge Tollefsen.
– Mental Helse Ungdom har som mål å nå ut til alle unge mennesker som trenger hjelp og støtte, men det er fortsatt mange som ikke når fram. Det er alt for mange barn og unge som opplever verden som håpløs, som ikke ser verdien i seg selv og som tror at døden er eneste utvei. Vi redder liv på hver eneste vakt, og har alltid en klump i magen når vi må logge av. Derfor har vi bestemt oss for å være døgnåpen til neste år, sier Tollefsen.
Faste givere og partnere i næringslivet vil fortsatt være avgjørende for Mental Helse Ungdom, og det er viktigere enn noen gang å fortelle at den private støtten nytter. Selv med økningen i tilskudd fra staten, er det fortsatt langt igjen før ingen har det så vanskelig at døden blir eneste utvei. Frem til da skal vi sørge for at vi når ut til enda flere, raskere og bedre enn før.
Det blir en hard kamp
Selv på en dag med grunn til å feire er det med et dystert bakteppe. Antall selvmord øker, og blant de yngste har antall selvmord økt med mer enn 45% siden 2012.
– Det er klart at det er mange vi skal nå ut til. Selv med en økning i dag har vi fortsatt svært små budsjetter. Samtidig kan vi nå ut til svært mange for ganske få kroner, fordi vi har en stor gjeng fantastiske frivillige, som gjør en enorm innsats. Det er takket være dem at vi i det hele tatt har en sjanse til å redde liv. Jeg tror vi skal få det til, men det blir en hard kamp, sier Tollefsen.
Hvis du vil være med på å gjøre Mental Helse Ungdoms chat døgnåpen, kan du registrere deg som fast giver her.