• Bli medlem
  • Få hjelp
  • Støtt oss
  • Nettbutikk
  • Psykisk helse
  • Våre lavterskeltilbud
  • Våre lokallag og treffsteder
  • Medlemsportal
  • Våre prosjekter
  • International projects
  • For pårørende
  • Våre historier
  • Chat med oss
  • Bli frivillig
  • Søk frifond
  • Medlemsbladet Inspira
  • Søk prosjektstøtte
  • Min side
  • Om Mental Helse Ungdom
  • Mental Helse Ungdoms sommerleir
  • Kontakt oss
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
Vi får ny nettside! Klikk her for å sjekke den ut.
Mental Helse Ungdom

Mental Helse Ungdom

Hjem / Nyheter / Fagdag – Hva er sunn hjernemat, og hvordan bør vi snakke om det?

september 22, 2022

Fagdag – Hva er sunn hjernemat, og hvordan bør vi snakke om det?

Mental Helse Ungdom ønsker å sette fokus på sammenhengen mellom ernæring og psykisk helse og arrangerte derfor en fagdag 16. november 2022 med tittelen: Hva er sunn hjernemat, og hvordan bør vi snakke om det?

Se opptak fra fagdagen

Det ble gjort opptak under hele fagdagen.

Kostholdets rolle i forebygging, behandling og utvikling av psykisk helse blant unge

Vi vet at nok og riktig mat er viktig for vår psykiske helse, men hva bør man egentlig spise? Hvilken rolle bør kosthold ha i forebygging og behandling av psykisk uhelse? Og hvordan kan vi kommunisere om temaet på en trygg måte uten å bidra til forvirring og et potensielt skadelig forhold til mat?

Foredragsholdere

Med oss til å belyse disse temaene hadde vi spennende og aktuelle navn som til sammen har solid kompetanse og erfaring innen psykisk helse og ernæring. Disse var:

  • Maria Abrahamsen: Psykolog, forfatter og medieprofil
  • Tine Sundfør: Klinisk ernæringsfysiolog, forfatter og medieprofil
  • Camilla Dahlgren: Seniorforsker ved RASP, Oslo Universitetssykehus
  • Line Wisting: Seniorforsker ved RASP, Oslo Universitetssykehus

Program

09.40-10.00: Registrering

10.00-10.15: Velkommen

10.15-10.45: Forebygging og forekomst av spiseforstyrrelser blant unge v/Line Wisting

10.45-11.00: Effekten av lavterskeltilbud på kostholdsvaner og psykisk helse. Erfaring og eksempler fra Mental Helse Ungdoms lavterskeltilbud innen kosthold og ernæring.

11.00-11.15: Kaffepause

11.15-11.30: Marine ressurser og hjernehelse v/Nils Hoem

11.30-12.15: Hva sier forskning om sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse? v/Tine Sundfør

12.15-12.30 Hvordan kan frivillige organisasjoner bidra til forebygging og supplering av eksisterende tilbud? Erfaring og eksempler fra Mental Helse Ungdoms lavterskeltilbud innen kosthold og ernæring.

12.30-13.00: Lunsj

13.00-13.45: Formidling til unge om psykisk helse og kosthold via sosiale medier v/ Maria Abrahamsen

13.45-14.45: Sofasamtale med Tine Sundfør (klinisk ernæringsfysiolog), Herman Egenberg (lege og forsker), Maria Teigland (konstituert helsesykepleier ved Mandal VGS) og Elin Heitmann (rådgiver hos ROS)

Fagdagen ble arrangert i Grand Hall i Oksenøyveien 10, 1366 Lysaker (rett utenfor Oslo).
Det var også mulig å delta digitalt.

Lenke til Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/events/471242894935900

Deltakelse på arrangementet var gratis, takket være Stiftelsen Dam.

Footer

Chat med oss

Hjelpechatten: Åpen hver dag fra kl. 18-21

Youtube icon
Youtube icon
Facebook icon
Facebook icon
Instagram icon
Instagram icon

Design og utvikling av Increo

  • Trenger du noen å snakke med?
  • Våre lokallag og treffsteder
  • Søk prosjektstøtte
  • Søk frifond
  • Medlemsportal
  • Min side
  • Kontakt oss
  • Vilkår og retningslinjer for gaver
  • Varsling og etikk
  • Personvern
  • Pressekontakt

Copyright © 2025 · Genesis Sample on Genesis Framework · WordPress · Logg inn